DE TESTSTRATEGIE VAN DE OVERHEID VERANDERT DAGELIJKS. Als huisartspraktijken worden wij overspoeld met vragen. Wij hebben momenteel gemakkelijk 30 vragen per werkdag te beantwoorden. Wij doen ons best om zo snel mogelijk te reageren, maar dit lukt niet altijd. We geven voorrang aan medische hulpvragen.

Voor ASYMPTOMATISCHE mensen die omwille van werk, reizen, .... getest moeten worden. Dit kan in het testcentrum in jan palfijn. Hier vindt u alle info. https://gent.testcovid.be/

Zo kunnen wij ons focussen om medische hulpvragen, de kerntaak van ons beroep.

DANK VOOR JULLIE BEGRIP!

De vraagbaak

Om de telefoon te ontlasten hebben wij de vraagbaak ontwikkeld. 

In de Vraagbaak kan u een kleine vraag noteren. Vb. de vraag naar een voorschrift. Of een onduidelijkheid na een consult. Of indien u niet duidelijk is of het al dan niet nodig/zinvol is om langs te komen. 

Wij antwoorden u zo snel mogelijk door u te bellen of te mailen.

U of het telesecretariaat boekt dan een fictieve afspraak bij Dr. Vraagbaak. U krijgt een afspraakmail maar wij verwachten u niet in levende lijve in de praktijk.

We bekijken deze vragen dagelijks meerdere malen en beantwoorden volgens dringendheid en dus niet noodzakelijk op het uur dat u meegegeven werd. We proberen waar mogelijk alles op de dag zelf te beantwoorden.

Wanneer we de vraag beantwoord hebben krijgt u een annulatiebericht van uw afspraak.

Dat betekent dat we u gebeld hebben, een mail gestuurd hebben of dat er een envelop om af te halen klaar ligt. Indien u niet bereikbaar bent, proberen we later opnieuw.

De envelop kan u 24/24u afhalen in een klein grijs bakje in de inkomhal, naast de bel. 


Hoe de vraagbaak invullen? 

Om de vraagbaak in te vullen gaat u naar 'maak afspraak via internet'. Bij keuze artsen kiest u VRAAGBAAK. Daar kan u een afspraak maken en bij de boeking uw vraag formuleren. U boekt dus een fictieve afspraak bij Dr. Vraagbaak. Wij verwachten u niet in levende lijve in de praktijk! Wanneer we de vraag beantwoord hebben krijgt u een annulatiebericht van uw afspraak. Dat betekent dat we u een mail gestuurd hebben of gebeld hebben. Indien er een envelop voor u klaar ligt kan u deze 24/24u afhalen in de inkomhal, naast de bel in een klein, grijs bakje. 

Hieronder een stap-voor-stap uitleg.

Indien u geen foto s ziet gelieve in een andere browser te openen.Bij 'kies een onderzoek' klikt u opnieuw op vraagbaak.

Als alle afspraken van de dag al vol zijn of het is na 13u krijgt u dit scherm.

Dan kan u links een latere datum kiezen. 


U krijgt openstaande uren om een afspraak te maken. 

U klinkt op één van deze afspraakmomenten.

In het vak 'eventueel bijkomende opmerkingen' kan u uw vraag formuleren. 

Klik op bevestigen! 


Wij antwoorden u per mail binnen de 3 werkdagen. 

Check eventueel uw spam want we hebben al enkele keren vernomen dat onze berichten daar terecht zijn komen.